Lämpöä eristävä verho parantaa kodin energiatehokkuutta

Lämpöä eristävä verho parantaa kodin energiatehokkuutta

Lämpöä eristävä verho on ajankohtainen hankinta kotien lämmityskulujen noustessa. Moni kotitalous haluaa pienentää kodin sähkölaskua ja etsii nyt ratkaisuja kodin energiatehokkuuden parantamiseksi. Ikkunat ovat huomattava lämpövuotolähde. Vaikka erilaiset eristyslasielementit ja tuplaikkunat parantavat eristävyyttä hyvin, pääsee kylmyys silti hohkaamaan ikkunalasien lävitse talvipakkasilla.

Verhot eivät välttämättä tule ensimmäisenä mieleen pohtiessa kodin energiatehokkuuden parantamista. Energiatehokas verhovalinta voi parantaa ikkunan lämmöneristävyyttä jopa kolmanneksen. Tärkeintä on, että onnistut valitsemaan verhoihin tärkeimmät lämpöä säätelevät ominaisuudet. Ikkunan väliin asennettavat SOLAR vekkikaihtimet ovat VTT:n testaamia.

Lämpöä eristävän verhon tehokkuus piilee kankaassa

Ensimmäinen verhon energiatehokkuuteen vaikuttava ominaisuus on kankaan rakenne. Kaksikerroksinen kennokangas on erittäin tehokas eriste, koska kankaan väliin jää eristäviä ilmataskuja. Talvisin verho auttaa pitämään lämmön sisätiloissa ja eristää ulkotiloista sisään pyrkivää kylmyyttä vastaan. Näin verhon avulla voidaan vähentää lämmitykseen kuluvaa energiaa.

Lämpöä eristävä verho SOLAR ikkunalasien väliin asennettava vekkikaihdin
Lämpöä eristävä kaksikerroksinen kangas

Kennokangasrakenne löytyy ainoastaan vekkikaihtimista. Vekkikaihtimista on saatavilla sekä ikkunalasin pintaan että ikkunalasien väliin asennettavia malleja. Eristysteho on parhaimmillaan, kun kaihdin asennetaan ikkunalasien väliin. Parhaassa tilanteessa kaihdin on myös valmistettu täysin ikkunan mittojen mukaan, jolloin se asettuu tiiviisti paikalleen.

Toinen tärkeä ominaisuus on kankaan väri ulkoapäin katsottuna. Kesäisin ikkunalasin läpi pääsevä auringon lämpösäteily voi saada huoneen tuntumaan tukahduttavan kuumalta. Liian kuumassa huoneessa nukkuminen, työnteko tai pelkkä oleskelu tuntuu vaikealta. Ulkoapäin katsottuna väriltään valkoinen kangas heijastaa jopa 90% auringon lämpösäteilystä takaisin ulos. Tämä tarkoittaa sitä, että huonelämpötila säilyy viileämpänä paahtavasta helteestä huolimatta.

SOLAR ikkulasien väliin asennettava vekkikaihdin säätelee huoneilman lämpöä

SOLAR ikkunalasien väliin asennettava vekkikaihdin on lämpöä eristävä verho, jossa on molemmat yllämainitut ominaisuudet. SOLAR kaihtimet valmistetaan mittojen mukaan kaksikerroksisesta kennokankaasta. VTT:n testien (02/2016) mukaan se parantaa ikkunan lämmöneristävyyttä jopa 27%.

Värivaihtoehtoja tässä vekkikaihdinmallissa on useita, mutta jokainen niistä on ulkoapäin katsottuna valkoinen. Kangas heijastaa auringon lämpösäteilyn takaisin ulos, kun verho pidetään helteellä alas laskettuna.

Vekkikaihtimien hyödyt eivät jää pelkästään niiden kykyyn säädellä huoneen lämpötilaa. Ne ovat moderni ja tyylikäs valinta jokaiseen kotiin. Lisäksi ne parantavat huoneen akustiikkaa ja estävät kaikumista, kun vekkikaihdin asennetaan ikkunan lasin pintaan. Tämä on toivottu ominaisuus varsinkin huonekorkaeudeltaan korkeissa kodeissa.

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday