UKK

Tältä sivulta voit etsiä tietoa usein kysytyistä kysymyksistä.


Hyönteissuojat ikkunoihin

Miksi hyönteissuojien mitat on muutettu tilaukseen annetuista mitoista?

Verkkokaupassamme pyydetään hyönteissuojatilauksessa aukkomitat. Eri ikkunamalleista johtuen mitoitus voi olla erilainen eri ikkunanvalmistajien ikkunoissa. Laskemme tehtaalla tarvittavat eromitat aukkomitoista saadaksemme hyönteispuitteille sopivat valmistusmitat.

Mikä hyönteispuitteen verkko on kissankestävä?

SOLAR Hyönteisverkko extravahva. Huomioithan kuitenkin, että kissa voi saada verkon rikki, jos se pääsee raapimaan verkkoa pitkän ajan.

Miksi hyönteispuitteen verkko on musta eikä valkoinen?

Mustassa verkossa on paras läpinäkyvyys ja verkko erottuu vähiten ikkunasta. Valkoinen verkko erottuu selvästi ja näkyy melko kauas.


Hyönteissuojat oviin

SOLAR Hyönteisovea on jäykkä käyttää. Voiko ovea säätää?

Kyllä voi. Oven kasetin sisällä on jännitetty jousi, jota säätämällä saadaan ovi joko kevyemmäksi käyttää tai vastaavasti lisättyä jäykkyyttä. Löydät jousen verkkokasetin päätykappaleen alta reunasta, jossa on kirjaimet SX-L.

Verkkokasetin päätykappale on kiinni kahdella ruuvilla. Avaa ruuvit ja poista päätykappale VAROEN, sillä jännitetty jousi pyöräyttää oven päätykappaletta voimakkaasti.

Oven jousta jännitetään kasettiin valmistusvaiheessa tehtaalla 6-9 kierrosta oven koosta riippuen. Kierrä jousta haluamasi määrä ja asenna päätykappale takaisin paikalleen. Jos verkkoputki putoaa toimenpiteen yhteydessä pois paikaltaan, käytä myös toinen päätykappale irti ja aseta verkkoputki takaisin paikalleen. Testaa ennen oven asennusta, että jäykkyys on sopiva.


Sälekaihtimet ja vekkikaihtimet

Mitä tarkoittaa Handy-malli?

Handy-malli tarkoittaa sälekaihtimen asennustapaa. Erilaisiin kohteisiin ja ikkunatyyppeihin on valittavissa erilaisia asennustapoja. Handy-1-mallissa nupit asennetaan puitteeseen saranan puolelle keskeisesti. Handy-2-mallissa nupit asennetaan puitteen alareunaan ja tätä mallia voidaankin käyttää esimerkiksi korkealla sijaitseviin ikkunoihin. Mallit handy-3 ja handy-4 taas sopivat ylä- ja alasaranoituihin ikkunoihin, jolloin käyttömekanismit eivät ole sivussa olevien aukipitolaitteiden tiellä.

Syvennyksessä sijaitsevista ikkunoissa käytetään yleensä käyttölaitteet lukon puolelle asennettavaa handy-5-mallia, jotta ikkuna mahtuu kokonaan avautumaan. Saranan puolelle asennetut handy-1-mallin nupit olisivat tällaisessa kohteessa ikkunan avautumisen tiellä. Mitoitusohjeessa voit tutustua käyttölaitteiden asennuskohtiin ennen tilauksen tekemistä.

Kestävätkö kaihtimet saunan ikkunoissa?

Kyllä kestävät. Vekkikaihtimien kankaista Luksus-kankaat sekä osa muista kankaista ovat pinnoitettuja eli kestävät saunan ja pesutilojen ikkunoissa. Vekkikaihtimia ei saa kuitenkaan asentaa kiukaan läheisyyteen.

Millaisen kaihtimen voisi valita oveen?

Oveen voit valita sälekaihtimen kahdesta eri vaihtoehdosta, katso ne tästä.
Suosittu vaihtoehto on myös kankainen vekkikaihdin, jota pystyy säätämään kahteen suuntaan. Vekkikaihdin on lapsiystävällinen eikä se jää ruttuun, kuin alumiininen sälekaihdin.


Pimennyskaihtimet

SOLAR Moon -pimennyskaihdin laskeutuu hitaasti, miksi?

SOLAR Moon -pimennyskaihtimen kangas on eristävä DUETTE-kennokangas, jossa on ilmataskut. On verhon ominaisuus, että pakkassäällä tai silloin, kun vekkikaihdin on ollut pitkään nipussa, kankaan laskeutuminen kestää pitempään.

Mikä pimennyskaihdin piementää parhaiten?

Parhaan pimennyksen saat SOLAR Moon -pimennyskaihtimella. Tämä malli asennetaan avattavan ikkunan lasien väliin ja pimennys viimeistellään sivuille asennettavilla pimennyskiskoilla.

Musta pimennyskaihdin piementää 100 % makuuhuoneesi. Valkoinen päästää hieman valoa huoneeseen.

Voiko SOLAR Moon -pimennyskaihtimen asentaa paloikkunaan?

Varmista aina paikkakuntasi paloviranomaiselta saakko paloikkunaan porata reikiä.


Tilaus ja toimitus

Milloin tilaukseni toimitetaan?

Verkkokaupan toimitusaika on 1-2 viikkoa. Lisätiedot toimitusajasta löytyy tilaus- ja toimitusehdoista. Kaihtimien ja hyönteissuojien varaosat voivat lähteä aiemmin.

Mikä takuu tuotteilla on?

Tuotteillamme on viiden vuoden takuu. Lisätietoja löytyy takuuehdoista.

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday