Vekkikaihtimet skandinaavisen moderniin kivitaloon

Vekkikaihtimet ovat loistava valinta modernin ja skandinaavisen tyylin ystävälle. Sellaiset valittiin myös tähän tyylikkääseen kivitalokohteeseen, joka sijaitsee kauniilla joenrantatontilla. Talo on kaksikerroksinen, joten ikkunoita on runsaasti. Ikkunoihin kaivattiin tietysti jonkinlaista verhoratkaisua, jotta tilaan saadaan yksityisyyttä ja mikä tärkeintä – suojaa häikäisyltä ja auringonpaahteelta. Isot kiinteät ikkunat hohkaavat myös kylmää talven kovilla pakkasilla, joten apu löytyi siihenkin. 

Sisustus on toteutettu miettien tarkkaan pienetkin yksityiskohdat. Skandinaavinen sisustustyyli ei kaipaa raskaita ja perinteisiä roikkuvia verhoja tai rullaverhoja. Tämän tyylisessä sisustuksessa verhot saavat sulautua kauniisti tilaan muun sisustuksen kanssa. 

Pellavaa muistuttava vekkikaihtimen Luksus-kangas luo sisustukseen pehmeyttä 

Kohteeseen suunniteltiin yhdessä asukkaiden kanssa vaalean harmaat ja tyylikkäät sisustukseen sulautuvat vekkikaihtimet – näin koko talo sai yhteneväisen ja pehmeämmän ilmeen. Kuten kuvista huomaa, ikkunoiden mustat karmit tuovat mukavasti ilmettä ja ryhtiä tilaan kehystäen vekkikaihtimia. Vaalea vekkikaihdin istuu täydellisesti mustien kehyksien sisään. 

SOLAR-vekkikaihdinten kankaaksi valittiin ulkonäöltään pellavaa muistuttava luksus-kangas, joka on kuitenkin oikeasti materiaaliltaan kostean pyyhinnän kestävää polyesteriä. Luksusmallin vekkikangas muistuttaa ulkoisesti pellavaa, vaikka onkin uv-säteilyä kestävää polyesteria.

Luksus-kankaassa on myös muita hyviä ominaisuuksia:

• sopii jokaiseen sisustukseen, ulkopäin aina valkoinen

• kennomainen kankaan rakenne kätkee sisäänsä ilmataskut, jota eristävät parantaen kodin energiatehokkuutta

• antaa näkösuojaa ja estää häikäisyn 

• parantaa tilan akustiikkaa 

• peittävä, mutta päästää luonnonvalon lävitseen

• pinta on yhteinäinen eikä siinä ole erillisiä säätönarujen reikiä

• helppo pitää puhtaana – voidaan pyyhkiä kostealla

Vekkikaihtimet on valittu tilan käyttötarkoitus silmällä pitäen

SOLAR-vekkikaihtimia on saatavilla useaa eri mallia. Tämän ansiosta jokaiseen tilaan ja tarpeeseen löydetään sopiva ratkaisu. Vekkikaihdinmalleista löytyy siis sopiva vaihtoehto jokaiseen kotiin – oli koti sitten kerrostalo- tai rivitaloasunto tai omakotitalo.

Tähän kivitalokohteeseen asennettiin kolme erilaista vekkikaihdinmallia ja malli valittiin aina tilan käyttötarkoituksen mukaan.

  • Makuuhuoneeseen asennettiin pimentävä vekkikaihdin, jonka ikkunan karmeihin voi asentaa halutessa lisäksi sivujohteet, jotka estävät valon pääsyn sisään myös kaihdinten sivuilta
  • Suuriin olohuoneen ikkunoihin valittiin vekkikaihtimet luksus-kankaalla, joka estää häikäisyn, mutta päästää valon lävitseen
  • Myös parvekkeelle ja oviin haluttiin asentaa vekkikaihtimet ja niissä päädyttiin ylhäältä ja alhaalta säädettävään malliin

Suuret ikkunat kaipaavat suojaa auringolta ja naapureilta sekä toimivat kaihdinratkaisut 

Suuriin kiinteisiin ikkunoihin voi olla haasteellista löytää yhtenäistä verhoratkaisua, joka toimii käytössä moitteettomasti. Usein isojen vekkikaihtimet ovat jaettu kahteen erilliseen verhoon. SOLAR alhaalta aukeava vekkikaihdin on suunniteltu suuriin kiinteisiin ikkunoihin ja pystytään valmistamaan jopa kolme metriä leveänä. 

Vekkikaihtimet ovat suuriin ikkunoihin yleensä toimivin valinta, sillä muut verhovaihtoehdot eivät usein toimi suurissa ikkunoissa parhaalla tavalla tai sovi tilaan. Sälekaihdin ei toimi vaivattomasti suurissa ikkunoissa, sillä siitä tulee kovin raskas, kun ikkuna on kaksi metriä leveä ja korkea. Rullaverho puolestaan suojaa häikäisyltä, mutta ei auta eristämään tilaa eikä siivilöi päivänvaloa sisään pehmeästi. Pystylamellit puolestaan valitaan tyypillisimmin julkisiin tiloihin.

Alhaalta säädettävä vekkikaihdin sopii suuriin ikkunoihin

Isoihin kiinteisiin ikkunoihin valikoitui luonnollisesti siihen tarkoitettu vekkikaihdin. Alhaalta säädettävää vekkikaihdinta käytetään yhden vetonarun avulla. Naru pysyy aina saman mittaisena, koska se kelautuu vetojen välillä aina takaisin yläkotelon sisään piiloon. Tästä syystä malli on myös lapsiturvallinen. 

Ylhäältä ja alhaalta säädettävä vekkikaihdin oveen 

Ylhäältä ja alhaalta säädettävä malli on kätevä vekkikaihdin kiinteisiin ikkunoihin ja oviin. Sen helppokäyttöisyyden ansiosta jokaisen perheenjäsenen on hyvä käyttää sitä vaivattomasti. Kaihdin on myös lapsiturvallinen eli siinä ei ole roikkuvia naruja ja lenkkejä lainkaan. Tämä malli on kohteen ovissa sekä parvekkeen lasituksissa tuomassa suojaa auringonpaahteelta sekä ohikulkijoiden katseilta.

Pimennysverhot makuuhuoneisiin 

Makuuhuoneeseen asennettiin pimennysverhot eli pimentävät vekkikaihtimet, jotka ovat tehokkain tapa pimentää makuuhuone. Pimennyskaihtimissa on pimentävät, ikkunan karmeihin kiinnitettävät sivujohteet, jonka ansiosta valoa pääsee mahdollisimman vähän sisään myös kaihdinten sivuilta.

Myös pimennyskaihdin on valmistettu 2-kerroksisesta vekkikankaasta, joten se toimii myös lisäeristeenä. Kaihdin pitää kylmän ulkona viileinä vuodenaikoina ja kesäisin estää makuuhuonetta kuumumasta.

Tutustu lisää SOLAR-pimennyskaihtimiin täältä.

Parvekekaihtimet lasitetulle parvekkeelle 

Vekkikaihtimet asennettiin myös kivitalokodin lasitetulle parvekkeelle. Parvekkeella kaihtimet suojaavat häikäisyltä ja ohikulkijoiden katseilta, mutta estävät myös parvekkeen lämpötilaa nousemasta liian korkeaksi. Näin parvekkeesta tulee aito kesähuone, jossa viihtyvät ihmiset, lemmikit ja kasvit. Myös parvekekaihtimet valmistetaan täsmälleen lasitusten mittojen mukaan, jolloin parvekelasituksia pystyy avaamaan ja käyttämään normaalisti myös kaihdinten ollessa paikoillaan.

Kiinnostuitko vekkikaihtimista? Tutustu SOLAR-vekkikaihdinvalikoimaan!

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday