Anna kesän tulla kotiisi

Solar Kaihtimen hyönteissuojaovet sekä ikkunoihin laitettavat hyönteispuitteet antavat lempeän kesätuulen puhaltaa kotiisi, mutta pitävät epätoivotut pörriäiset pihalla.

Toukokuun aurinko lämmittää hiljalleen ja tuo lupauksen tulevasta kesästä. Kauan odotettu suvi saapuu viimeinkin myös tänne pohjolan perukoille. Lämmön mukana tulevat kuitenkin myös erilaiset hyönteiset ja muut pörriäiset: ensin itikat ja mäkäräiset, keskikesällä kärpäset, ampiaiset ja paarmat.

Kalajoella toimiva Solar Kaihdin Ky on valmistanut ikkunoihin asennettavia hyönteispuitteita sekä hyönteissuojaovia jo parinkymmenen vuoden ajan ja tarjoaa ratkaisun kodin tai mökin pörriäispulmaan.

”Yrityksemme – joka oli aiemmalta nimeltään Kalajoen Kaihdin – edelliset omistajat keksivät aikoinaan tarjota huomaamattomia, metallikehyksisiä hyönteispuitteita teollisuudelle vastaiskuna rimoista ja vihreästä hyttysverkosta valmistetuille kesämökkien hyttysikkunoille”, kertoo Solar Kaihtimen toimitusjohtaja Pekka Junnikkala.

Syntyi Solar Sandy -hyönteispuite, jota valmistetaan tällä hetkellä vuosittain noin 50 000 kappaletta Solar Kaihtimen Kalajoen tuontantotiloissa. Hyönteispuitteista valtaosa menee eri ikkunavalmistajille. Tuotteita on kuitenkin myynnissä suoraan myös kuluttajille sekä yrityksen verkkokaupassa että lukuisien jälleenmyyjien kautta.

Tuotteet valmistetaan aina mittatilaustyönä, jolloin asiakas saa itse valita hyönteispuitteen kehyksen värin ja verkon. Tilauksen tekeminen verkkokaupassa sekä tuotteen paikoilleen asentaminen onnistuvat helposti itse.

”Jos haluat mieluummin täyden palvelun setin eli hyönteispuitteiden mittauksen, tilauksen ja asennuksen, asia onnistuu jälleenmyyjiemme kautta. Jos sinulla on erikoisempi ikkuna, johon et löydä sopivaa mallia verkkosivujemme tai jälleenmyyjiemme kautta, apu löytyy asiakaspalvelustamme”, lupaa toimitusjohtaja Junnikkala.

Kaikilla tuotteilla on aina viiden vuoden takuu.

Hyönteissuoja pitää häiritsevät ötökät ulkopuolella

SOLAR Hyönteissuojat eli ikkunoihin laitettavat hyönteisverkot

Kun tarvitset hyönteisverkkoja kotisi tai vapaa-ajan asuntosi ikkunaan, selvitä ensin, millainen ikkunasi on, miten vanha se on ja missä ikkunatehtaassa se on valmistettu. Hyttysverkkojen kehys ja kiinnitys määräytyvät näiden asioiden perusteella.

”Jos et ole varma, milloin ja missä ikkunasi on valmistettu, valitse verkkokaupastamme vaihtoehto muut ikkunatyypit. Tämä tuote sopii lähes kaikkien mökkien ja kotien ikkunoihin, koska hyönteispuite kiinnitetään ikkunan ulkopuolelle ruuveilla”, kertoo lukuisia hyttysverkkoja itselleen ja asiakkailleen asentanut Junnikkala.

Taustatiedot sekä toive kehyksen väristä ja verkon materiaalista syötetään verkkokaupan valikkoihin, jonka mukaan saat arvion hyönteispuitteen hinnasta ja voit tehdä tilauksen. Kehyksen värivaihtoehtoja ovat paitsi musta ja valkoinen myös tumman- tai vaaleanharmaa, ruskea tai beige.

Hyönteispuitteeseen voi valita neljästä erilaisesta verkkovaihtoehdosta itselleen sopivimman. Vaihtoehtoina ovat normaali verkko, siitepölyverkko, vahva verkko ja extravahva verkko. Voit valita näistä vaihtoehdoista sinulle sopivimman hyttysverkon.

”Allergiaverkko suodattaa 99 prosenttia katupölystä ja siitepölystä. Kestävin verkoista on puolestaan lasikuidusta tehty  extra vahvaverkko, joka tunnetaan kissankestävänä”, naurahtaa Junnikkala.

Kaikki verkkovaihtoehdot on helppo pitää puhtaana, koska verkon voi imuroida tai huuhdella puhtaaksi vedellä.

Hyönteissuojaoven avulla tuuletus on helppoa

SOLAR Hyönteisverkot ikkunaan ja oveen

Kun kaipaat hyönteissuojaovea kotiisi tai mökillesi, SOLAR Hyönteisovi on vastaus ötökkäpulmaasi.

”Solarin hyttysovi on helppo asentaa ja mukava käyttää. Se on paikoillaan lähes huomaamaton eikä sitä tarvitse ottaa pois talveksi. Meilläkin on ollut näitä hyönteissuojaovia jo vuosia käytössä niin Kalajoen kodissa kuin Pyhäjoen mökilläkin”, toteaa Junnikkala.

Yleisimmin SOLAR Hyönteisovi asennetaan oven karmin pintaan ja ovi rullautuu sivulle. Oven saa mittatilauksena yhden oven levyisenä, mutta myös leveänä pariovimallina eli SOLAR Hyönteisovi tupla.

”Jos asunnossasi on vaikkapa kaksilehtinen parvekkeenovi, jossa hyönteissuojaovi laitetaan ovien väliin, SOLAR Hyönteisovi asennettuna karmin aukkoon on paras vaihtoehto”, kertoo Junnikkala.

Jos verkkoon törmää joko ihminen tai lemmikki, ovi kelautuu automaattisesti sisään.

”Meidän Nani-koirammekin juoksi aluksi kotimme hyttysoveen pahki, mutta oppi äkkiä pysähtymään sen edessä. Myös lapsemme oppivat avaamaan ja sulkemaan oven jo pieninä.”

Vaihtoehtona SOLAR Hyönteisovelle on SOLAR Hyönteisovi XL. Tämä malli sopii hyvin erityisesti liukuoviin tai koteihin ja tiloihin, joihin halutaan esteetön kulku.

SOLAR Hyönteisovi XL -mallissa ei tule ylimääräistä kynnystä laisinkaan, vaan oviaukko pysyy esteettömänä. Tässä mallissa on suuret maksimileveys- ja korkeus, joten senkin puolesta sopivuus liukuoviin on mainio.

”Parasta hyönteisovissa on pörriäisten pihalla pysymisen lisäksi tilan nopea ja tehokas tuulettaminen. Jos kesäpäivä on ollut kuuma, illalla on mahtava laittaa pariksi tunniksi läpiveto asuntoon tai mökkiin hyönteisverkkojen avulla. Parhaimman läpivedon saa, kun yhdistää ikkunaan ja oveen asennettavat hyttysverkot”, toteaa Junnikkala.

Hyönteissuojaovi on siis myös ekologinen vaihtoehto, kun rakennusta ei tarvitse jäähdyttää niin paljon koneellisesti.

Miksi valita Solar Kaihdin?

Kun marketit ovat täynnä kiinalaisia muutaman euron naruhyttysovia, miksi valita Solar Kaihtimen hyönteissuojaovi tai hyönteispuite?

”Tuotteemme ovat mittatilauksena tehtyjä, puhtaasti kotimaisia avainlipputuotteita ja niissä on viiden vuoden takuu. Lisäksi tuote on fiksun näköinen ja siitä näkee läpi, sen voi valita omaan kotiinsa sopivaksi ja se on helppo asentaa”, luettelee toimitusjohtaja Junnikkala.

40–50 henkilöä työllistävä Solar Kaihdin Ky tekee koko ajan myös tuotteidensa tuotekehittelyä. Nyt myynnissä on hyttyssuojaoven toinen paranneltu versio. Parasta aikaa on kehitteillä hyttyssuojaovi, joka sopii suuriin liukuoviin.

”Olemme tehneet hyönteispuitteita ja hyönteissuojaovia jo niin kauan, että tiedämme takuuvarmasti, mikä toimii”, toteaa perheyrityksen toimitusjohtajana yhdeksän vuotta toiminut Junnikkala.

Tuotteilla on erittäin nopea toimitus, koska ketju on lyhyt. Tuote lähtee viikossa matkaan Kalajoen tuotantotiloista kohti määränpäätään.

”Nämä ovat huipputuotteita, joita voin suositella lämpimästi myös omasta kokemuksestani. Pyhäjoen mökillämme tulee kesällä tosi kuuma ja tykkäämme saunoa paljon, joten hyönteissuojatuotteet ovat tarpeen, jotta saamme mökin ja saunamökin jäähdytettyä eivätkä tupa ja saunakammari ole täynnä ötököitä”, Pekka Junnikkala kertoo ja haaveilee jo kesäisistä saunailloista merenrannassa.

Tutustu hyönteissuoja valikoimaamme!

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday