SOLAR Hyönteisovi

(11 tuotearviota)

SOLAR Hyönteisovi on sivuun rullautuva laadukas hyttysverkko, joka sopii lähes kaikkiin ulko-oviin. Hyönteisovi on suunniteltu kodin tuuletusta varten, samalla estäen hyttysten ja muiden itikoiden pääsyn sisätiloihin.

Hyönteisoven voi asentaa kahteen eri kohtaan eli oven karmin päälle tai sen sisälle eli aukkoon. Tarkista oikea asennuskohta alempaa tuotetiedoista.

Tuotetiedot

SOLAR Hyönteisoven avulla on helppo tuulettaa kotona tai sauna- ja kesämökillä. Tiheä verkko pitää hyönteiset ja tuulen lennättämät roskat pihalla. Laadukkaan ja helppokäyttöisen Verkollisen hyönteisoven kanssa et tarvitse enää oven edessä roikkuvia hyttysverhoja, vaan voit tilata mittatilaustyönä juuri sinulle sopivan ja tiiviin hyönteisoven.

Hyönteisovi on kehystetty alumiinisilla kehyksillä, jonka ansiosta se on kestävä ja pitkäikäinen tuote. Mittatilaustyönä valmistettu hyönteisovi on siisti ja lähes huomaamaton.

Hyönteisoven voi asentaa kahdella eri tavalla

SOLAR Hyönteisoven voi asentaa kahteen eri kohtaan ovessa. Hyönteisoven kasaus on helppo ja nopea tehdä mukana tulevien selkeiden ohjeiden avulla. Voit katsoa kasausohjeet videolta, rullaamalla alaspäin.

Hyönteisoven asennus karmin päälle (oviaukon päälle)

Karmin päälle eli oviaukon päälle  asennettava hyönteisovi tulee kiinni oven karmeihin, peitelistojen viereen. Hyönteisoven yhdellä sivulla on kaksi kiinnikettä, jotka ruuvataan karmiin. Muut sivut kiinnitetään pelkkien ruuvien avulla. Tämä vaihtoehto on yleisin asennustapa ja se sopii lähes kaikkiin oviaukkoihin.

Hyönteisoven asennus karmin sisälle (oviaukon sisälle)

Karmin sisälle eli oviaukkoon asennettava hyönteisovi tulee ulko- ja sisäoven väliin kynnyksen päälle. Tämä on harvinaisempi asennuskohta, joka sopii oviaukkoihin, joissa on sisä- ja ulko-ovi.

Alla olevalla videolla mitoitetaan ja asennetaan SOLAR Hyönteisovi karmin päälle eli oviaukon ulkopuolelle. (Videon lopuusa on eri tuotteen XL hyönteissuojaoven asennus.)

OMINAISUUDET

 • Hyönteisoven alumiinisen rungon värin voi valita kolmesta eri vaihtoehdosta
 • Ovessa olevan hyttysverkon väri on aina tumman harmaa
 • Hyönteisovissa on oven korkeuden pituinen erittäin vahva magneetti, joka pitää oven kiinni jämäkästi tarttuessaan vastakappaleeseen
 • Hyttysovea käyttämällä saat kodistasi raikkaan ja viileän ilman hyönteisiä tai tuulen tuomia roskia
 • Oven verkko kelautuu sivulla olevan kotelon sisälle silloin, kun sitä ei tarvita
 • Hyönteisovi on pitkäikäinen, koska se valmistetaan kestävästä materiaalista ja hyönteisoven verkko on vaihdettavissa sen rikkoutuessa
 • Hyönteisovet valmistetaan mittatilaustyönä, joten se sopii oveesi täydellisesti
 • Moderni ja huomaamaton valinta roikkuvien hyönteisverhojen tilalle
 • Helppo käyttää – hyönteisovi avataan ja suljetaan kahvasta vetämällä sivulle
 • Turvallinen – oven verkko kelautuu automaattisesti kotelon sisään, jos verkkoon törmätään
 • Helppo kasata itse paikalleen selkeiden ohjeiden avulla
 • Valmistetaan Suomessa – meille on myönnetty Avainlippu merkkinä kotimaisesta tuotannosta
 • Vinkki: Saat tehokkaimman läpivedon aikaseksi, kun yhdistät kotiisi hyönteisoven ja ikkunaan asennettavan hyönteisverkon

TEKNISET OMINAISUUDET

 • Hyönteisoven reunat ovat pulverimaalattua tai anodisoitua alumiinia
 • Hyttysverkko on muovipinnoitettua lasikuitua
 • Oviaukon päälle asennettava malli on SR2 ja oviaukon sisälle SR1
 • Verkon silmäkoko 1 mm
 • Löydät hyttysoven profiilien mitat karmin päälle tästä ja karmin aukkoon tästä
 • Oven hyttysverkon voi vaihtaa, jos verkko pääsee repeytymään
 • Mitat
  • minimileveys 500 mm
  • maksimileveys 1500 mm
  • minimikorkeus 500 mm
  • maksimikorkeus 2450 mm

Etkö löytänyt mitoitusohjeita? Puhelimella selatessa mittaus- ja asennusohjeen ovat tämän sivun alhaalla.

EXPERTTINEUVONTA

Tarvitsetko apua tuotteiden valintaan tai aiheuttaako ikkunan mittaus epävarmuutta? Varaa aika maksuttomaan Experttineuvontaan, jossa saat etäyhteydellä asiantuntijamme apua ja onnistut tekemään oikeat kaihdinvalinnat.

Arviot (11)

11 arviota tuotteelle SOLAR Hyönteisovi

 1. Kari Moisalo

  Minulla on ollut tällainen ovi 5 vuotta rivitalossa takapihalle johtaen. Onhan se hyvä, mutta vetojousi aika
  voimakas, eli esim. vaimolle raskaskin avata. Jos ulkopuolinen avaa niin melkein aina lähtee käsistä ja
  kovalla paukkeella aukeaa.
  MUTTA nyt on pari kertaa jo käynyt niin, että vieras on kulkenut päin ovea ( siis verkkoa ) kun ei ole sitä
  nähnyt. Pääty profiili, jossa kahva, lähtenyt paikaltaan ylhäältä ja alhaalta sekä verkko rytyssä.
  Ihmeen kautta kuitenkin takaisin asennuksen jälkeen taasen kunnossa ja siisti.
  Verkkoon pitää nyt minun saada joku huomiomerkintä. Se pitää olla kiva ja siisti, mutta tietenkin
  huomattavissa. Onko ehdotuksia tai kokemuksia ? Maalilla vai tussilla ? Vai jokin painokuva ?Millainen ?
  Tällainen vastaavanlainen ongelmahan on lasiovissa joihin laitetaan teipityksiä.

 2. Pekka Junnikkala

  Hei Kari,

  Verkossa ei pysy teippi eikä maalikaan näy. Mutta hyvä keino on laittaa esimerkiksi oven eteen jotain värikästä roikkumaan narulla.

 3. Juhani P

  Kolme vuotta ollut mökillä. Ehdottomasti paras hyönteissuoja. Monia tuotteita kokeiltu aiemmin mutta solar on paras ja tiivein hyönteissuoja.

 4. Pekka Junnikkala

  Kiitos palautteesta Juhani!

 5. Perttu (varmistettu kirjoittaja)

  Erinomainen asiakaspalvelu. Viides tähti jää puuttumaan kun oven jousi on niin jäykkä, että on varsin hankala lasten käyttää. Rämähtää tosi helposti auki ja sulkeminen vaatii myös hyvin voimia eikä onnistu kovinkaan helposti yhdellä kädellä. Toivottavasti mekanismi kevenee ajan mittaan. Itse tuote vaikuttaa kestävältä.

 6. Pekka Junnikkala

  Hei Perttu,

  Voimakkuutta voi aika helposti itse säätää mieleisekseen. Lisäämme tästä ohjeen usein kysyttyihin kysymyksiin. Kiitoksia palautteesta!

 7. Eskelinen (varmistettu kirjoittaja)

  Tuote toimii juuri niin kuin pitääkin. Ovi oli tehty annettujen mittojen mukaan.

 8. Jouko Mäkilä (varmistettu kirjoittaja)

  Tukeva ja hyvälaatuinen ja todella helppo asentaa!

 9. Jari Kuismin (varmistettu kirjoittaja)

  Loistava tuote! Todella helppo ja kätevä asennus, tyylikäs, mahtuu pieneen tilaan, käytännöllinen. Kannattaa konsultoida puhelimessa/ kotikäyntinä. Verkkosivun
  mittausohjeisiin voisi lisätä selvennykseksi: mahtuu peitelistojen väliin tai päälle. Jouduin lisäämään peitelistan kynnyksen ja alalistan väliin, kun mittasin peitelistojen päälle, mutta sain sillä pari senttiä lisäleveyttä oviaukolle.

 10. Tanja Hakakari (varmistettu kirjoittaja)

  Mittausohje kaipaa täsmennystä ja on kovin epämääräinen ja vaikeasti ymmärrettävä. Mittausohjeessa on mm. tietoa, jota ei oikeasti tarvita. Soitto asiakaspalveluun ei tuonut selvennystä asiaan. Youtube videot ovat ’next to nothing’. Paremmat lähikuvat tuotteesta mm. kiinnityskohdat, lopputulema ja yläpalkki tms. olisivat loistava täydennys tilauksen tekemiseen. Itse tuote uskon, että on pätevä ja asiansa hoitava, mutta tilaaminen oikeilla mitoilla on tuskien takana.

 11. Nimetön

  Todella siisti, toimii hyvin. Kehityskohteena magneettilistan omaava U-kisko on hieman joustava, joten vaatisi kahden kiinnitysruuvin sijasta 4 ruuvia. Myös jousi (ainakin alkuun) hieman jäykkä, samoin kuin magneettikiinnitys.

  Suosittelemme lämpimästi tätä tuotetta.

 12. Jarmo

  Helppokäyttöinen ja toimiva mekanismi. Ovi on myös hyvännäköinen ja laadukkaan tuntuinen. Asennus oli helppoa, kun oikea mitoitus oli varmistettu. Saimme hyvät ohjeet mittaamiseen Solar experttipalvelusta, sitä kannattaa käyttää varmistaakseen oikean mitoituksen. Tuotteeseen ja saamaamme palveluun olemme tyytyväisiä. Kestävyden näyttää aika.

 13. Jukka Teppo (varmistettu kirjoittaja)

  Meillä on 4 kpl näitä mökillä ja kaikki erinomaasesti toimivat. Kiitos asiakaspalvelun ystävällisestä suhtautumisesta. Viittaan edellä olevaan T Hakasaaren arvosteluun niin mittausohje on saatava idiootti varmaksi. Yhden aiemmanki oven kanssa tuli ongelmaa leveydessä ja tämän kanssa korkeudessa nyt tilattu jäi pari senttiä liian matalaksi, jonka sietää ,vaikka yläohjuri näkyykin sieltä ylhäältä, kun ulkoa katsoo. Mitan otin kyllä lattian rajasta. Moneen kertaan tarkistin, että korkeus oli mittaamani ja että myös näppäilin numerot oikein, Soitinkin asiakaspalveluun tuotteen jo saatuamme, mutta mitäpä siinä enää tekee enkä halua olla ikävä, vaikka asiallinen asiahan tämä olisi ollut. Pitää olla maallikko oven mittausohjeissa selvä sävelet eli esim minkä kokoinen aukko on jonka asiakas haluaa hyönteisverkolla peittää. Sitten pitää olla informoituna paljonko aukon ulkopuoliset tilat tarvitsevat tilaa ilman, että ne tulevat näkyviin. Ohjeissa myös mainittiin, että sivuille pitää lisätä 35 mm ja ylös 20 mm. Selkeästi, selkeämmin pitää mainita, että kuka ne lisää, koska rakentaja voi helposti mittausia ottaessaan joutua pitämään molempia mittauksia tehdessään kumpaakin mittaa ja tässä on sekaantumisen vaara.
  Lisäksi ohjeissa pitäisi mainita ehdottomasti sekin, että kasetti tuloo näkyviin ulkoa katsottaessa, koska hyönteisoven kahvaan on myös pystyttävä tarttumaan.
  Aikaisemmissa arvosteluissa joku myös msinitsi tarvinneensa expertin apua ja asiakaspalvelu pani varmasti parastansa, mutta neuvoa tarvitseva ei välttämättä ole eläessään käyttänyt samoja termejä ja harhaantuu pitämään käsitystään oikeana. Netissä annettu ohje ei aina sivuuta ” kädestä pitäen” annettua ohjetta eli vaikka tuote on kuinka erinomainen niin mittausohjeet kehitettävä virhemahdollisuus minimoiden !

 14. Jari ,Tekninen asiantuntija,Suunittelija (varmistettu kirjoittaja)

  Tämä on jo toinen ovi meillä, eli ovi on hyvä. Käytön suhteen komppaan aiempia kirjoittajia; jousi voi olla jäykkä, verkkoon voi kävellä, pysty magneetikourussa voisi olla useampi ruuvi. Asennusohjeet vähän sekavat. Asensin itse. Tuote on hyvä, suosittelen.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Experttineuvonta

Tarvitsetko apua tuotteiden valintaan tai aiheuttaako ikkunan mittaus epävarmuutta? Varaa aika maksuttomaan Experttineuvontaan, jossa saat etäyhteydellä asiantuntijamme apua ja onnistut tekemään oikeat kaihdinvalinnat.

Lue lisää ja varaa aika Experttineuvontaan täältä.

Mittaus ja Asennus

Mittaa ja asenna ovet ohjeiden mukaisesti. SOLAR Hyönteisoven molemmille asennuskohdille on omat mitoitus- ja asennusohjeet.

Lue alta hyönteisoven mitoitusohjeet

Hyönteisovi tilataan ohjeen mukaisilla valmistusmitoilla. Oikean valmistusmitan saamiseksi lue alta mitoitusohje.

Mitoitusohje karmiaukon päälle – SOLAR hyönteisovi

Mitoitusohje karmiaukon sisälle – SOLAR hyönteisovi

Asennusohjeet

Asenna hyönteisovi itse paikalleen seuraamalla asennusohjeita. Asennusohjeet tulevat myös tilauksen mukana.

Asennusohje karmiaukon päälle – SOLAR hyönteisoven asennusohje

Asennusohje karmiaukon sisälle – SOLAR hyönteisoven asennusohje

Katso videolta SOLAR Hyönteisoven asennus karmin päälle.

 

Lue alta asennusohje

Asenna hyönteisovi itse paikalleen seuraamalla asennusohjeita. Asennusohjeet tulevat myös tilauksen mukana.

Asennusohje karmiaukon päälle – SOLAR hyönteisoven asennusohje

Asennusohje karmiaukon sisälle – SOLAR hyönteisoven asennusohje