SOLAR Moon pimennyskaihdin ikkunan väliin

(15 tuotearviota)

SOLAR Moon on moderni ja energiatehokas pimennyskaihdin ikkunan väliin. Perinteisiin pimennysverhoihin verrattuna SOLAR Moon pimentää huoneen kaikkein tehokkaimmin, sillä kyse on vekkikaihtimesta, joka asennetaan pimennyslistojen kera ikkunalasien väliin.

Pimennysaste 5/5

 • Mittausohje
  150-2500 mm.
  150-2500 mm.
  Ilmoita lasituslistojen ulkoreunojen mitat mitoitusohjeen mukaisesti.
Alk. 80,80 
Tuotetiedot

Pimennyskaihdin sopii asennettavaksi sisään avautuviin MSE-ikkunoihin. Tämä ikkunatyyppi on yleisin Suomessa käytetty ikkunatyyppi. Tunnistat sen siitä, että sisään avautuvassa ikkunaosassa on kaksinkertainen ikkunalasi.

Pimennyskaihtimet parantavat unenlaatua ympäri vuoden. Kesäisin ne pimentävät tehokkaasti huoneen, vaikka ulkona olisikin valoisaa läpi yön. Pimeämpinä vuodenaikoina edes katulampuista kajastava valo ei pääse häiritsemään unta.

Pimennyskaihdinten kanssa et tarvitse välttämättä erillisiä pimentäviä sivu- tai rullaverhoja, vaan voit valita huoneeseesi juuri sellaiset verhot kuin haluat tai olla minimalistisesti ilman sivuverhoja.

Pimennyskaihdin ikkunan väliin asennettuna auttaa pitämään huonelämpötilan tasaisena

Pimennyskaihdin parantaa myös ikkunan energiatehokkuutta, sillä kennokankaassa on eristävät ilmataskut. Talvisin kaihdin siis estää kylmän ilman siirtymistä sisätiloihin ikkunalasin läpi.

Kesäisin pimennyskaihdin estää huonelämpötilaa nousemaan helteelläkään tuskallisiin lukemiin, sillä se heijastaa suuren osan auringon lämpösäteilystä takaisin ulos.

Lue lisää energiatehokkaista pimennysverhoista painamalla tästä!

OMINAISUUDET

 • 4 kaunista kangasvaihtoehtoa, joista voit löytää oikean jokaiseen sisustukseen
 • Mustalla (hiilenmusta) pimennysverhon värillä saat parhaimman pimennyksen
 • Pimennyskaihdin valmistetaan mittojen mukaan ja juuri siksi ne sopii täydellisesti kotisi ikkunaan
 • Takaa paremman unen laadun tai paremman katselukokemuksen kodin mediatilaan, sillä pimennyskaihdin pimentää huonetilan tehokkaasti sekä auringonvalolta että katulamppujen valon kajastukselta
 • Piementävä kangas on ulospäin aina valkoinen, näin se heijastaa lämpöä pois tehokkaasti eikä ikkuna kuumene liikaa
 • Sopii vain kaksipuitteisiin MSE-ikkunoihin – se on yleisin Suomessa käytetty ikkunatyyppi. Tunnistat sen siitä, että sisään avautuvassa ikkunaosassa on kaksinkertainen ikkunalasi. Ei sopi kolmipuitteisiin MSK-ikkunoihin.
 • Moderni valinta, joka pimentää perinteisiä pimennysverhoja tehokkaammin
 • Käytetään ikkunalistan pintaan asennettavalla huomaamattomalla nupilla
 • Lapsiturvallinen – kaihtimen vetonaru ei jää roikkumaan
 • Pimennyskaihtimen mitat on helppo ottaa videon ja kirjallisen mittausohjeen avulla
 • Helppo asentaa itse paikalleen selkeiden ohjeiden avulla
 • Valmistetaan Suomessa – meille on myönnetty Avainlippu merkkinä kotimaisesta tuotannosta
 • 5 vuoden takuu

TEKNISET OMINAISUUDET

 • Kangas on 100% polyesteristä valmistettua kennokangasta
 • Kankaan voi pyyhkiä kostealla liinalla, mutta se ei sovellu vesipestäväksi
 • Kangasmateriaalin pimennysteho 5/5 – musta kangasväri pimentää tehokkaimmin mustilla pimennyslistoilla
 • VTT:n testien (02/2016) mukaan parantaa ikkunan lämmöneristävyyttä 24 %
 • Heijastaa auringon lämpösäteilystä lähes 90 % takaisin ulos
 • Ikkunan sisäpuolelle kiinnitettävän pimennyslistan leveys on 14 mm
 • Täyttää A-energialuokan ikkunan vaatimukset ilmanpitävyyden ja tuulenpaineen kestävyyden osalta (standardi SFS 3304 1. luokka)
 • Mitat
  • minimileveys 150 mm
  • maksimileveys 2500 mm
  • minimikorkeus 60 mm
  • maksimikorkeus 2500 mm

EXPERTTINEUVONTA

Tarvitsetko apua tuotteiden valintaan tai aiheuttaako ikkunan mittaus epävarmuutta? Varaa aika maksuttomaan Experttineuvontaan, jossa saat etäyhteydellä asiantuntijamme apua ja onnistut tekemään oikeat kaihdinvalinnat.

Arviot (15)

15 arviota tuotteelle SOLAR Moon pimennyskaihdin ikkunan väliin

 1. Oiva Arvola (varmistettu kirjoittaja)

  Niin hyvä tuote ettei asiakaspalvelun tarvitse osata markkinointia, eikä avustaa tilauksessa tai hinnan laskemisessa!

  Kevään korvilla tarvitsimme uuteen kotiimme makuuhuoneen ikkunoihin pimennysverhot. Parasta tarjolla on Solar Moon vekkikaihdin, minkä asennukseen tarvitsee lähinnä rohkeutta, porakoneen tai ruuvivääntimen, 6,5mm ja 10mm poranterän sekä sakset. Tämä tieto ei löydy ennalta mistään, näet sen tässä, ole hyvä.

  Solarin mittausohjeet ovat loppuunsa äärimmäisen helpot. Vanhat kaihtimet lähtee pois vetämällä, tarvittaessa ruuvinkannat vasaralla irti.

  Mittauksen jälkeen toimituskin on jokseenkin nopea, tai ainakin Suomen mittapuulla hyväksyttävissä rajoissa. 5 arkipäivää + postipäivät tilauksesta toimituksen saapumiseen, turha laskea viikonloppuja arkipäiviin.

  Solarin sivuilla vielä tilatessa oli kenttä ”pyydä tarjous”, mikä näyttää sittemmin poistuneen. Tuosta ei ollut mitään apua, eikä tarjousta kuulunut, eikä asiakaspalvelusta asian kertonut edes vihjeen jälkeen voinut tuotteiden hintaa kertoa, vain pyysi täyttämään laskurin ja tilaamaan sivujen kautta. Nyt näyttää sivuillä olevan että apua saa soittamalla tai mailaamalla solar@solar.fi. Epäilen tätä erittäin vahvasti aiemman perusteella. Älä tuhlaa aikaasi asiakaspalveluun, koska sitä tuskin on tarjolla. Riittää kun mittaat ohjeen mukaan ja tilaat nappia painamalla haluamasi värit. Säästät aikaa, trust me.

  Hankinta on kuitenkin sen arvoinen, että se kannattaa tehdä. Pimentää huoneen 99%, ainoastaan molempien kaihtimien yläsivureunaan jää noin 0,5cm matkalta kohta, missä kaihdin menee sivukuruun, josta pääsee valoa heijastelemaan sisään. Tästä se 1% valoa, minkä päästää läpi. Tuonkin saa tukittua ihan tavallisella liimareunaisella tiivisteteipillä, mitä tulee sekä mukana ylälistaan, mutta myös jokaisesta rautakaupasta tusinahinnalla. Itse asiassa jätimme nuo 0,5cm raot tarkoituksella auki, että pilkkopimeimmillään huoneessa erottaisi yhtään mitään kaihtimien ja oven ollessa kiinni.

  Eristää myös lämmöltä, mikä näin auringonpaisteessa on loistava juttu.

  TL:DR, aivan loistavat verhot, asennus onnistuu keneltä vain jolla pysyy ruuviväännin kädesssä, kookkaissa ikkunoissa voit tarvita toista pitämään verhoa paikallaan ensimmäisen ruuvin laittaessa.
  Tarvitset 6,5mm ja muistaakseni 10 (tai 12)mm poranterät. Se selviää vasta asennusvaiheessa mitä tarvitset.
  Aiomme vaihtaa muitakin kaihtimia näihin tulevaisuudessa.

 2. Tommi Kolsi (varmistettu kirjoittaja)

  Hyvä tuote ja helppo asentaa. Ajaa asiansa enemmän kuin hyvin!

 3. Antti (varmistettu kirjoittaja)

  Hyvät verkkosivut ja erittäin nopea toimitus. Laadukas tuote

 4. Nimetön

  Ne tomii tosi hyvin, melkein 100% pimennys!
  Asennus onnistui loppujen lopuksi, vaikka alussa oli vaikeuksia ymmärtää ohjeet. Videoopas auttaisi huomattavasti!
  Olen kyllä tyytyväinen.

 5. Jussi P (varmistettu kirjoittaja)

  Erinomainen tuote ja helppo asentaa. Pimentää huoneen täysin ja on tyylikkään ja siron näköinen. Toimitus oli ripeä, ohjeet selkeät ja tilaus helppo.

 6. Janne (varmistettu kirjoittaja)

  Hyvä valikoima värejä eri osissa. Mitat pitivät paikkansa. Pimentää tehokkaasti. Todella ”tarraava” ja pitävän oloinen liimateippi johteessa/kehyksessä. Johteen/kehyksen ruuvivarmennuksen reiät sijoitettu siten, että ruuvaaminen on hankalaa. Asennusohjeet voisivat olla hieman selkeämmät (selkeämmät kuvat, etenemisvaiheet voisi kuvata sanallisesti), minkä vuoksi ”vain” neljä tähteä.

 7. Kirsi

  Asennus oli helppo ja pimennys todella hyvä. Suosittelen!

 8. Jaana (varmistettu kirjoittaja)

  Todella hyvä tuote. Mahtava pimennusteho, pääsee aurinkoisellakin ilmalla nukkumaan pimeään huoneeseen yövuorojen jälkeen. Helppo tilata sopivien mittojen mukaan eikä asennuskaan ole vaikeaa.

 9. Sepi (varmistettu kirjoittaja)

  Toimitus sisältö kattava. Ohjeesta puuttui tieto että listojen yhdistymiskohtaan tulee rako jotta saumapeite klipsi sopii tähän. Kolmannella käyttö kerralla avaus naru irtosi alalistasta. Pimennys teho todella hyvä.

 10. Maisa Seppänen (varmistettu kirjoittaja)

  Tyylikäs ja erinomaisesti pimentävä verho. Asiaskaspalvelu pelasi tosi hyvin; experttineuvonta, sähköpostikyselyt ja asennus sujuivat nopeasti ja helposti. Lopputulos ihan mahtava, ylivoimainen tuote!

 11. Tuija Vainio (varmistettu kirjoittaja)

  Ehdottoman täydellistä pimennystä etsiessä tilasin kokeeksi yhden Solar Moon kaihtimen mustana. Yllätyin todella positiivisesti tuotteen pimennystehosta sekä verhomateriaalin että sivukourujen osalta. Kuten muutkin ovat kommentoineet, voin kuvitella ettei asennus suju leikiten ihan jokaiselta, vaan siihen kannattaa varata sekä aikaa että soveltuvat työkalut. Itse asentaminen sujuu kuitenkin ihan mukavasti, jos erilaisia kodin varusteiden asennustöitä on tottunut tekemään. Kokemuksen perusteella tilaan näitä kaihtimia lisää.

 12. Ehkä seuraavalla kerralla onnaa (varmistettu kirjoittaja)

  Verhot saapuivat noudettavaksi aika nopeasti ja olivat laadukkaan oloiset.

  Sitten kun olisin vielä osannut katsoa mitoituksen oikein.

  Luin kyllä mitoitusohjeet, mutta kun luin ne väärin niin sitten kävi näin.
  Ei kai olisi kannattanut mitata ikkunoita väsyneenä.
  Suosittelenkin siis kaikille, jotka ensi kertaa näitä lähtee mitoittamaan olemaan tarkkana mihin ne nuolet siinä ohjeessa osoittaa. Muuten voi käydä kuin minulle ja tilata 2 cm liian kapeat ja matalat verhot jotka ovat kyllä hienot, mutta niille ei löydy ikkunaa.

  Se pistää sit kyllä kevyesti harmittamaan.

 13. Karoliina Prittinen

  Hei Tuija,

  Kiitos palautteestasi ja mukava kuulla, että olit tyytyväinen tuotteeseen ja sen pimentävyyteen!

 14. Jukka (varmistettu kirjoittaja)

  Helppo asentaa ja toimii todella hyvin. Ensin tosin tuli reunaprofiilit, joissa teippi väärässä kohdassa ja reiät puuttuivat, mutta tilalle lähetettiin samantien uudet.

 15. Hannis (varmistettu kirjoittaja)

  Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen. Meillä oli todella hankala salmiakin muotoinen pikkuikkuna makuuhuoneessa, johon oli vaikea löytää minkäänlaista pimennysverhoa. Täältä saimme kuitenkin juuri mittojen mukaisen ja verho istuu ikkunaan todella hyvin. Tyytyväisiä siis olemme ja aiomme hankkia samanlaiset verhot myös pariin muuhunkin samanlaiseen pikkuikkunaan. Asennus sujui lopulta ihan hyvin, vaikka hieman oli ohjeissa tulkinnanvaraa ja pähkäilyä.

 16. Janne Vesterinen (varmistettu kirjoittaja)

  Pimentää riittävästi ja oli helppo asentaa

Show reviews in all languages (41)

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Experttineuvonta

Tarvitsetko apua tuotteiden valintaan tai aiheuttaako ikkunan mittaus epävarmuutta? Varaa aika maksuttomaan Experttineuvontaan, jossa saat etäyhteydellä asiantuntijamme apua ja onnistut tekemään oikeat kaihdinvalinnat.

Lue lisää ja varaa aika Experttineuvontaan täältä.

Mittaus ja Asennus

Mittaa ikkunasi tarkasti, jotta kaihdin sopii paikalleen. Katso molemmat . linkeistä. Löydät mittausohjeet täältä:

SOLAR Moon pimennyskaihdinten mittausohje

HUOM! Katso myös video mittauksesta painamalla tästä.

Asenna kaihtimet itse paikalleen seuraamalla asennusohjeita. Löydät asennusohjeet täältä:

SOLAR Moon pimennyskaihdinten asennusohje