Värikkäät vekkikaihtimet ja hyönteissuojaovi luovat tunnelmaa kesäiseen hirsimökkiin

Pohjanmaalla meren rannassa ihanien maisemien äärellä sijaitsee kesäinen hirsimökki, jossa riittää mökkitunnelmaa. Ikkunat ovat tyhjät ja ne kaipaavat kovasti kaihtimia! Asiakas toivoi kaihtimilta häikäisyn suojaa sekä makuuhuoneisiin pimeyttä hyvien unien varmistamiseksi.

Hirsimökkiin asennettiin useat SOLAR vekkikaihtimet. Runsaasta kaihdinvalikoimasta kodin makuuhuoneeseen valittiin pimennyskankaiset kaihtimet ja muualle tiloihin valoa läpipäästävät vekkikaihtimet. 

Kaihtimien lisäksi mökkiin tarvittiin hyönteissuojat. Terassin oveen asennettiin SOLAR hyttysovi. Hyttysoven avulla mökin sisätilat on helppo tuulettaa esimerkiksi kesäiltana ilman jäähdyttyä ja päästää raikas meri-ilma sisään. Hyttysovessa olevan verkon ansiosta hyttyset ja muut itikat eivät pääse sisätiloihin. 

Vekkikaihtimet yhdistävät keittiön ja olohuoneen ilmeen

Koko talossa on kiinteät ikkunat eli ikkunassa on vain kaksi pestävää pintaa eikä ikkuna ole avattavissa. Kaihdinten väri ja käyttömekanismi mietittiin tarkkaan tilan käyttötarkoituksen mukaan. Vekkikankaiset kaihtimet yhdistävät olohuoneen ja keittiön ilmeen toisiinsa, mutta vaihtuvat värit tekevät silti jokaisesta tilasta uniikin ja persoonallisen.

Keittiöön ja oleskelutilan ikkunoihin asennettin vekkikaihtimet, joita pystyy säätämään auki ja kiinni sekä ylhäältä että alhaalta. Tätä mallia on helppo säätää kädellä ja jättää haluttuun kohtaan ilman erillistä lukitusta. Kaihtimen voi sulkea vaikkapa kokonaan alas asti ja jättää ylhäältä auki. Näin saadaan estettyä häikäisy ja samalla päästettyä ihana luonnonvalo sisään. 

Kankaana keittiön ja olohuoneen ikkunoissa on eläväpintainen Plisee-kangas. Plisee-kankaassa vekki on yksinkerroksinen ja siinä narut sekä narun reiät näkyvät verhon ollessa auki. Raikkaan vihreä kangas piristää keittiön ja ruokailutilan ilmettä. Se myös siivilöi auringonvalon tilaan tunnelmallisesti kaihdinten ollessa kiinni.

Pimennyskaihtimet pimentävät makuuhuoneen tehokkaasti 

Makuuhuoneeseen valikoitui pimentävät vekkikaihtimet. Kangas on pirteän pinkki. Erityisesti kesällä valoisaan aikaan pimennyskaihtimilla on suuri merkitys unen laatuun. Pimeässä huoneessa on hyvä rauhoittua yöunille, eikä tarvitse herätä keskellä yötä auringon- tai kuunvalon loisteeseen. Pimennyskaihtimen kangas ei päästä valoa lainkaan lävitseen.

Kankaan avulla saadaan myös blokattua auringon lämpösäteilyä takaisin ulos eli tilat pysyvät viileämpinä. Näin makuuhuoneessa on mukavampaa nukkua myös kesähelteillä.

Hyttysovi mahdollistaa tuuletuksen ilman sisään pyrkiviä pörriäisiä

Kaihdinten lisäksi hirsimökkiin tarvittiin hyönteissuojat. Terassin oveen asennettiin SOLAR hyttysovi, joka rullautuu avattaessa sivulle. Hyttysoven avulla mökin sisätilat on helppo tuulettaa esimerkiksi kesäiltana ilman jäähdyttyä ja päästää raikas meri-ilma sisään. Hyttysovessa olevan verkon ansiosta hyttyset ja muut itikat eivät pääse sisätiloihin. Hyttysverkko on väriltään tummanharmaa, jonka ansiosta se on myös todella huomaamaton ja takaa hyvän näkyvyyden ulos.

Kiinnostuitko vekkikaihtimista tai hyönteissuojaovista? Tutustu SOLAR-valikoimaan!

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday