Vekkikaihtimilla tyyliä, valoa ja varjoja

Kempeleläisperhe rakensi unelmiensa vapaa-ajan asunnon perheen vanhempien kotiseudulle Kalajoelle. Tyylikkään kokonaisuuden kruunaavat Solar Kaihtimen vekkiverhot.

Vekkikaihtimet suojaavat hyvin auringolta

”Nämä Solar Kaihtimen vekkikaihtimet ovat täydelliset, enkä valitsisi enää toisin. Nyt emme tarvitse mitään muita verhoja”, aloittaa Anu.

Kempeleläisperhe halusi palata loma-aikoinaan vanhempien lapsuuden rantamaisemiin Kalajoelle. Unelmien mökkitontti Kesärannasta löytyi iltakävelyllä.

”Meillä oli jo mökki Kalajoella, mutta ei näin ihanalla paikalla meren rannassa. Kävimme aina koiraa lenkittäessä ihailemassa tätä paikkaa. Kun kaupunki kaavoitti tähän tontteja, onnistuimme saamaan tämän upean paikan”, nelihenkisen perheen äiti kertoo tyytyväisenä.

Vekkikaihtimet mökin joka ikkunassa 

Äidin, isän ja kahden teini-ikäisen pojan perhe rakennutti 100 neliön mökin, johon kuuluu lisäksi erillinen 25 neliön saunarakennus sekä autokatos ja -talli. Mökkiin kuuluu kaksi suurta terassia, joista toinen on lasitettu ja toinen lasittamaton.

”Lasitettu terassi toimii kesällä perheemme ruokailu- ja oleskelutilana. Vaikka ulkona olisi viileämpi kesäsää, lasitus suojaa hyvin tuulelta”, kertoo Anu.

Talon kaikissa ikkunoissa ovat Solar Kaihtimen tummanharmaat SmartCord-vekkikaihtimet Duette-kennokankaalla. Verhojen väri on Raven.

”Kaupunkikotimme on melko valkoinen, joten valitsimme mökille rohkeampia ja tummempia värejä sekä materiaaleiksi kiveä ja puuta. Harmaat vekkiverhot sopivat mielestämme tosi hyvin mustiin ikkunankarmeihin. Verhot ovat itsessään jo sisustuselementti, joten emme edes harkinneet kankaisia sivuverhoja”, Anu kertoo.

Perheen toiveena oli luoda vapaa-ajan asuntoonsa merellinen ja tyylikäs ilme. Vekkikaihtimet kruunaavat omistajiensa mukaan kokonaisuuden.

”Vekkiverhot ovat yhtä ajattomat ja tyylikkäät kuin muutkin valinnat, joita olemme tänne tehneet.”

Verhojen asennus, käyttö ja puhtaanapito helppoa

Vekkikaihtimien käyttö on helppoa

Verhojen asentaminen itse onnistui pariskunnan mukaan helposti. Kun verhot tilataan omien ikkunoiden mittojen mukaan, myös niiden asentaminen on yksinkertaista. Vekkikaihtimet kiinnitetään pienillä ruuveilla ikkunankarmeihin.

Verhoja käytetään vetonarun avulla, joka kelautuu mekanismin sisälle. Naru pysyy aina samanmittaisena.

”Se on paitsi esteettinen tekijä, myös turvallisuustekijä. Näin taaperot tai lemmikit eivät pysty sotkeutumaan roikkuviin naruihin”, korostaa itsekin koiran omistava Anu.

Verhot on tehty kaksinkertaisesta kennokankaasta. Kennorakenteen ansiosta verhot tasaavat huoneen lämpötilaa, kun verhon sisään jää ilmatila, joka toimii eristeenä. Talvella lämmöneristys paranee jopa kolmanneksen, ja kesäisin verhot estävät auringon lämmön siirtymisen sisätilaan jopa 90-prosenttisesti. Verhot parantavat myös huoneen akustiikkaa.

”Kun mökissä on isot ikkunat ja aurinko paistaa, on hyvä pystyä säätelemään valoa ja lämpötilaa verhojen avulla. On mukava lueskella lehtiä tai ottaa päiväunet hämärämmässä ja viileämmässä mökissä”, toteaa Anu tyytyväisenä.

Kangasvalikoimasta löytyy niin valoa läpäisevä kuin pimentävä kangas, joka on aina ulospäin valkoinen. Pimennysverhoissa kennon kankaassa on lisäksi alumiinipinnoitus sekä mukaan tulevat erilliset pimennyslistat. Värivaihtoehtoja löytyy useita sävyjä eri valkoisista tummanharmaaseen. Myös kätisyydeksi voi valita oikean tai vasemman.

Polyesterikankaasta valmistetut vekkiverhot on helppo pitää puhtaana. ”Pyyhin niitä pölyhuiskalla sekä tarvittaessa kostealla rätillä.”

Ajattomia valintoja

Kempeleessä asuvan perheen tavoitteena on viettää loma-aikoja mökillä ympäri vuoden niin paljon kuin mahdollista. ”Tänä keväänä on huomattu, että myös etätyöt onnistuvat mökiltä mainiosti. Mökkiä ei ole tehty myyntiin, vaan tämä on meidän eläkemökkimme”, naurahtaa perheenäiti.

Tyylikkäät valinnat niin materiaalien kuin sisustuksenkin suhteen kestävät hyvin aikaa – olipa kyse sitten ajattomista tanskalaisista design-klassikoista kuin kotimaista Solar-vekkiverhoistakin.

”Olemme valinneet tänne klassikoita, joihin emme varmasti kyllästy”, Anu summaa.

Tutustu valikoimaamme!

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday