Vekkikaihtimet tuovat valoa ja viihtyisyyttä kaupunkikotiin

Vekkikaihtimet yleistyvät kovaa vauhtia. Avautuvuus ylhäältä alaspäin, runsaat kangasvaihtoehdot ja muut vekkikaihtimien ominaisuudet tarjoavat uudenlaisia kodin sisustuksen mahdollisuuksia. Vekkikaihtimet ovat myös kerrostalossa asuvien parhaita ystäviä.

Asutko kerrostalossa tai luhtitalossa, jonka ikkunoista on suora näköyhteys kadulle tai naapuritaloon? Joudutko pitämään sälekaihtimia jatkuvasti kiinni niin, ettei luonnonvalo pääse sisään? Tässä tapauksessa vekkikaihtimet voivat ratkaista ongelmasi.

Ylhäältä alaspäin avattava vekkikaihdin sopii erinomaisesti kerrostalokotiin, sillä sen avulla voi peittää näkyvyyden ja silti päästää luonnonvaloa sisään.

Vekkikaihtimet vai sälekaihtimet – kummat kannattaa valita?

Tämä kysymys pyörii takuulla jokaisen kaihdinostoksilla olevan mielessä. Sopisiko perinteinen sälekaihdin omiin tarpeisiin ja mitä uusia mahdollisuuksia vekkikaihdin voisi tarjota?

Toisin kuin perinteiset alhaalta ylös nostettavat sälekaihtimet, monia vekkikaihdinmalleja voi liikuttaa myös ylhäältä alaspäin. Näin esimerkiksi näkymän kadulle voi peittää, mutta silti päästää valoa sisään ikkunan ylälaidasta.

Tämä ominaisuus ilahduttaa takuulla erityisesti ensimmäisen kerroksen asukkaita, mutta säädettävyys on hyödyksi kaikenlaisissa kodeissa – ja kaikissa kerroksissa. Vekkikaihtimet sopivat nimittäin myös parvekkeille ja tarjoavat sielläkin sekä suojaa katseilta että mahdollisuuden nauttia luonnonvalosta. Katso, millaisia vekkikaihdinvaihtoehtoja meillä on parvekkeille ja terasseille.

Vekkikaihtimissa on tarjolla monipuolisesti erilaisia mekanismeja sekä malleja, jotka asennetaan sälekaihtimien tapaan ikkunan väliin.

Vekkikaihtimissa on erilaisia mekanismivaihtoehtoja

 • Ylhäältä ja alhaalta nostettava
 • Vain alhaalta ylös nostettava
 • Sisään keräytyvä narumekanismi
 • Ikkunan väliin asennettava malli

Vekkiverhoilla voit peittää näkyvyyden ja lisätä valoa – tai pimentää kokonaan

Sälekaihtimilla saa säädettyä valon määrää, mutta silloin kaihdin ei peitä näkyvyyttä kokonaan. Vekkikaihtimiin voit myös valita kankaan, joka päästää hieman valoa läpi, mutta peittää kuitenkin näkyvyyden. Jos siis naapurin ikkuna on aivan ikkunasi takana, saat vekkikaihtimesta näkösuojan blokkaamatta kuitenkaan luonnonvaloa tyystin.

Sälekaihdin harvoin pimentää täysin ja sen kaveriksi tarvitaan usein pimentävä rullaverho. Toisin kuin vekkikaihtimen, rullaverhoa ei kuitenkaan voi asentaa ihan kaikkiin ikkunoihin. Voit siis valita makuuhuoneen vekkikaihtimiin täysin pimentävän kangasvaihtoehdon. Esimerkiksi ikkunan väliin asennettava pimentävä Solar Moon -vekkikaihdin takaa hyvät yöunet. Lue aiemmasta artikkelistamme, kuinka pimennysverhot voivat parantaa unen laatua.

Vekkiverhon kankaan valinnalla voi vaikuttaa peittävyyteen: vekkikaihtimen avulla saat makuuhuoneesi täysin pimeäksi.

Vekkikaihtimilla voit vaikuttaa kodin sisustukseen ja akustiikkaan

Kerrostaloasunnot voivat olla kesäisin kuumia ja talvisin kylmiä. Ennen kuin helteillä vuoraat ikkunasi foliolla, tutkaile vekkikaihdinvaihtoja: esimerkiksi Solar Sun -vekkikaihdin heijastaa jopa 90 %:a auringon lämpösäteilystä ulos. Talvella vekkiverho puolestaan toimii lämmöneristeenä kylmää vastaan.

Vekkikaihtimilla voit vaikuttaa kotisi ilmeeseen: kun laitat ikkunoihin vekkikaihtimet, et välttämättä tarvitse verhoja. Verhomaisuuden ansiosta vekkikaihdin toimii sisustuksellisena elementtinä. Värivaihtoja löytyy myös runsaasti, joten valikoimasta löytää takuulla mieleisensä. Myös eri leveyksisen vekin valinnalla voi vaikuttaa sisustukseen.

Vekkikaihtimissa on runsaasti kangasvaihtoehtoja

 • Kennokankaat
 • Pimentävät kankaat
 • Useita värejä
 • Pliseekankaat
 • Eri vekkileveyksiä

Samoin kuin verhoilla ja muilla laajoilla kangaspinnoilla, myös vekkikaihtimilla on akustoiva vaikutus. Vekkikaihtimien avulla voit siis myös parantaa kodin akustiikkaa ja siten viihtyisyyttä. Varsinkin kennokankaalla ja isolla vekillä vekkikaihdin toimii akustoivana pintana.

Oveen asennettuna vekkikaihdin on myös sälekaihdinta hiljaisempi ratkaisu: ovea avatessa se kolisee vähemmän kuin sälekaihdin. Siksi myös kestää pitkään.

Vekkikaihtimet käyvät monenlaisiin ikkunoihin ja oviin

Vekkikaihtimet saa kaikenkokoisiin erikokoisiin ikkunoihin – ja jopa kattoikkunoihin. Kiinteisiin ja suuriin ikkunoihin sopii erityisen hyvin ikkunan pintaan asennettava SmartCord-vekkikaihdin. Keskikokoisiin ikkunoihin sopii puolestaan StrainRise BB24 -vekkikaihdin. Olipa ikkunasi siis suuret lattiasta kattoon yltävät, kiinteät tai avattavat, vaihtoehtoja löytyy.

Vekkikaihtimet voi asentaa monenlaiseen paikkaan

 • Ikkunan pintaan
 • Ikkunan väliin
 • Parvekkeelle
 • Terassille
 • Oveen

Uskallamme myös väittää, että vekkikaihtimien asennus onnistuu keneltä vain. Varsinkin pintamallien asennus on helppoa, mutta ikkunan väliin asennettavat mallit vaativat hieman enemmän tarkkuutta ja aikaa. Kun vekkikaihtimet on asennettu, pääset nauttimaan kaupunkikotisi parhaista puolista.

Vekkikaihdin sopii ominaisuuksiltaan erinomaisesti kerrostaloon, sillä sen avulla saa valoa ja viihtyisyyttä kaupunkikotiin.

Vekkikaihtimien edut ja hyödyt mallista riippuen

 • mekanismit perinteisistä ylhäältä alas avattaviin
 • runsaat väri- ja kangasvaihtoehdot
 • lämmöneristys kylmää ja kuumaa vastaan
 • akustoiva vaikutus
 • valonmäärän säädettävyys
 • sopii monenlaiseen ja -kokoiseen paikkaan
 • asentamisen helppous

Autamme mielellämme vekkikaihtimiin liittyvissä kysymyksissäsi. Kurkkaa vekkikaihdinvalikoimaamme ja tilaa vekkikaihtimet helposti verkkokaupastamme!

Artikkelia varten on haastateltu Pk-Seudun Kaihtimen kaihdinasiantuntijaa Mikko Parkkosta.

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday