Vekkikaihtimet parantavat akustiikkaa ja takaavat hyvät yöunet omakotitalon korkeissa tiloissa

Vekkikaihtimista on moneksi – sen todistavat tämän omakotitalokohteen monipuoliset vekkikaihdinratkaisut, jotka parantavat akustiikkaa. Tämän kodin tunnuspiirteen huomaa heti sisään astuttua; korkea huonekorkeus ja paljon luonnonvaloa sisään päästävät korkeat ikkunat hurmaavat sisääntulijan.

Suuret lasipinnat ovatkin olennainen osa tämän kodin tyyliä, mutta samalla kotiin kaivataan myös yksityisyyttä ja mahdollisuutta estää auringon häikäisy päivän vuorokauden kirkkaimpina hetkinä. Kodin asukkaat haluavat myös panostaa hyviin yöuniin, ja sen vuoksi makuuhuoneeseen etsittiin tehokkaasti pimentävä kaihdinratkaisu.

Näiden tarpeiden pohjalta tähän kotiin asennettiin ylhäältä ja alhaalta säädettävät vekkikaihtimet kodin oleskelutiloihin sekä tehokkaasti pimentävät pimennyskaihtimet makuuhuoneeseen.

Vekkikaihtimet parantavat akustiikkaa

Korkeissa huonetiloissa kaivataan usein ratkaisuja, jotka estävät äänen kaikumisen parantaen akustiikkaa. Hyvä akustiikka on tärkeä osa kodin asumismukavuutta. Tämän lisäksi vekkikaihtimet toimivat myös lisäeristeenä. Suuret ikkunapinnat päästävät usein talvisin lävitseen viileää ilmaa ja kesäisin helle voi saada huonelämpötilan kohoamaan tukalan kuumaksi. Vekkiverhot kuitenkin auttavat pitämään sekä viiman että helteen tehokkaammin lasin ulkopuolella parantaen koko kodin energiatehokkuutta.

Tässä kodissa vekkikaihtimien kankaan väriksi on päädytty valitsemaan rauhoittava harmaa, joka sopii yhteen sis. Kangas on malliltaan 2-kerroksinen luksuskangas, jolla on pellavaa muistuttava ulkopinta. Tästä huolimatta kangas on kuitenkin kosteapyyhinnän kestävää polyesteria.

Ikkunan väliin asennettavat pimennyskaihtimet pimentävät makuuhuoneen täysin

Pimennyskaihtimet on tehokkain tapa pimentää huone, jotta katuvalot, aamuaurinko tai kuunloiste eivät pääse häiritsemään unta. Tässä kodissa ikkunat ovat avautuvat, joten kaihtimet pystyttiin asentamaan ikkunan väliin.

Ikkunalasien väliin asennettavien pimennyskaihtimien teho perustuu kotelointeihin. Erilliset metalliset kotelot kiinnitetään ikkunapuitteeseen sekä sivuille että alalaitaan. Kotelointi estää valoa pääsemästä sisään kaihdinten reunoilta. Kun kotelointi valitaan ikkunapuitteen värin mukaan, on ratkaisu täysin huomaamaton.

Kiinnostuitko vekkikaihtimista? Tutustu SOLAR-vekkikaihdinvalikoimaan!

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday