Vekki- tai sälekaihtimet ovat hyvä valinta myös ikkunalliseen oveen

Harva on tullut ajatelleeksi, että vekki- tai sälekaihtimet sopivat erinomaisesti myös kodin tai vapaa-ajan asunnon erilaisiin oviin. Onko mökilläsi ikkunallinen väliovi, joka kaipaa näkösuojaa? Tai kodissasi parvekkeenovi, jonka haluat sopivan täydellisesti muun kodin sisustukseen?

Ovissa on usein melko erilaiset lasiosat kuin ikkunoissa, ja niissä on harvemmin avattavia ikkunoita. Ovet ovat kodeissa usein kovan trafiikin kohteena – usein ikkunoita aktiivisemmassa käytössä. Siksi kannattaa miettiä, kumpi oman kodin oviin sopii paremmin: vekkikaihdin vai sälekaihdin.

Valoisa huone, jonka ikkunassa ja ovissa on vekkikaihtimet.

Valitse ovesi ikkunaan kaihdin käyttötilanteen mukaan

Ovissa on useimmiten yksinkertainen lasi, joten pinta-asennettu kaihdin sopii hyvin oviin. Solar PLISEE ja DUETTE ovat teknisiä vekkikaihtimia, jotka asennetaan suoraan lasin pintaan. Ne ovat paitsi kestäviä ja helppokäyttöisiä myös näyttäviä sisustuselementtejä.

Teknisten ominaisuuksiensa vuoksi vekkiverhot parantavat tilan akustiikkaa sekä tasaavat huoneen lämpötilaa. Energiansäästö on taattu, jos kaihtimeen valitsee Luksus-kankaan, joka estää hyvin paahteen kesällä ja eristää kylmää talvella.

Valikoimastamme löytyy sekä pimentäviä että valoa läpäiseviä kankaita. Valitsemallasi kankaalla pystyt vaikuttamaan tehokkaasti sisään tulevan valon määrään ja näkösuojaan. Valikoimaamme kuuluu myös läpinäkyvä kangas, joka ei kuitenkaan tarjoa näkösuojaa.

SOLAR Vekkikaihdin ikkunaan ja oveen  on kahvakäyttöinen, ja sitä pystyy säätämään sekä alhaalta ylös että ylhäältä alas. Liike on kaksisuuntainen, joten verhon voi jättää haluttuun kohtaan ilman erillistä lukitusta. Eli jos haluat päästää huoneeseen vaikkapa vain hieman valoa, kaihtimen voi avata kätevästi pelkästään yläreunasta.

Tämä malli soveltuu ikkunoihin, PVC-ikkunoihin sekä oviin. Mekanismia voidaan käyttää sekä DUETTE- että PLISEE-kankaiden kanssa. Kangas on 100-prosenttista polyesteria eli se on helppo pitää puhtaana ja huoltaa.

Vekkikaihtimen hyvä puoli on tietynlainen huolettomuus. Se ei rutistu tai lommoonnu, vaikka esimerkiksi lasten palloleikit yltyisivät liian vauhdikkaiksi. Puhdistaminen on helppoa, koska vekkikaihdin kestää vesipesun.

Myös sälekaihdin on kelpo valinta oveen, mutta kannattaa muistaa, että se on käytössä herkempi kuin vekkikaihdin.

Jos valintasi on sälekaihdin, oivallinen vaihtoehto on ketjukäyttöinen Handy TOP -malli. Handyssa on ketjulenkki, joka on ketjulukolla kiinni. Kaihdin kiinnitetään ylhäältä yhteensä neljällä ruuvilla. Alaosa kiinnitetään kahdella siimalla, joten kaihdin ei heilu tuulessa tai ovea liikuteltaessa.

Sälekaihdinta on helppo käyttää: kuulaketjusta vetämällä säleet kääntyvät, nousevat ja laskevat. Et tarvitse perinteistä kääntösauvaa ja nostonaruja. SOLAR handy TOP sopii erityisesti oviin, yläreunastaan avautuviin ikkunoihin ja PVC-ikkunoihin.

Katso videolta, miltä Handy TOP -malli näyttää.

Oveen voi valita myös pintamallin sälekaihtimen ohjainsiimoilla. Malli soveltuu hyvin sekä syvennysasennukseen tai kokonaan valoaukon päälle. Mekanismi tulee kaihtimen yläkotelon kylkeen. Sälekaihtimen saa useissa väreissä.

Mittaa ovessa oleva ikkunasi huolellisesti ennen kuin tilaat sälekaihtimen

Tärkein toimenpide uusia kaihtimia hankkiessa on aina ikkunan tarkka mittaus. Mittaa ikkuna valoaukosta, eli näkyvä lasi listasta listaan. Muista mitata sekä leveys että korkeus ja tee ohjeen mukainen vähennys.

Kaikkien Solarin verkkokaupassa myytävien tuotteidemme tuotesivulla on kyseistä tuotetta varten tehty mittausohje. Näin mitat tulevat varmasti oikein.

Kun tilaat uusia kaihtimia, muista myös tarkistaa, minkä mallinen ikkuna ovessa on. Valmistamme sälekaihtimet myös erikoismallisiin ikkunoihin kuten neliönmuotoiseen ikkunaan tai kaari-ikkunaan. Jos ikkuna avautuu tai siinä on useampia puitteita, muista merkitä myös ne tiedot tilaukseen.

Kaihdin ovessa pinta-asennuksena

Valmistamme tuotteemme mittatilaustyönä

Solar Kaihdin valmistaa kaikki sälekaihtimet mittatilaustyönä. Juuri teille sopiva malli löytyy siis takuuvarmasti laajasta valikoimastamme. Kaikissa tuotteissamme on myös viiden vuoden takuu tavaran toimituspäivästä lukien.

Vekki- ja sälekaihtimen asentaminen onnistuu keneltä tahansa. Tutustu kuitenkin asennusohjeisiin huolella aina ennen kuin rupeat asentamaan kaihtimiasi. Kaikkien tuotteidemme asennusohjeet tulevat sekä tuotteidemme mukana että löytyvät tuotteen myyntisivulta.

Vekki- tai sälekaihtimet ovat hyvä valinta niin oviin kuin ikkunoihinkin. Kaihtimia valitessa on aina tärkeää ensiksi miettiä, mikä on kaihdinten funktio. Halutaanko niillä näkösuojaa tai suojaa kuumuudelta, pimennystä vai valitaanko ne sisustuksellisista syistä? Lue kattava oppaamme täydellisten sälekaihdinten valintaan ja tutustu valikoimaamme!

Jos tarvitse apua kaihdinvalinnoissa ja tilauksen tekemisessä, Solarin maksuton Experttineuvonta auttaa sinua etänä.

Varaa maksuton Experttineuvonta tästä!

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday