Pimennysverhon valintaan vaikuttavat tekijät

Pimennysverhon tärkein ominaisuus on nimensä mukaisesti pimentävyys. Verhon valintaan voivat vaikuttaa myös muut tekijät, kuten sopivuus ikkunoihin, sisustuksellisuus ja värivaihtoehdot sekä lämmönvaihteluilta suojaavuus.

Kaikilla meillä on välillä tarve saada koti pimeäksi – leffailtaan, suojaksi naapurin katseilta tai nukkumista varten. Kukapa meistä ei tykkäisi nauttia elokuvasta ilman heijastuksia ruudulla tai nukkua makoisasti pimeässä? Lue aiemmasta artikkelistamme, kuinka pimeys auttaa nukkumaan paremmin.

Täysin pimentävät mustat pimennysvehot

Pimennysverhot, jotka sopivat ikkunaasi täydellisesti

Jotta pimennysverhot voivat hoitaa päätehtävänsä eli pimentämisen kunnolla, niiden täytyy olla kohteeseensa sopivan kokoiset. Jos verho ei ole tarpeeksi leveä ja valmistettu ikkunan mittojen mukaan, voi reunoihin jäädä valokaistaleet loistamaan. Monesti valmisverhoista voi olla vaikea löytää juuri omiin ikkunoihin sopivia kokoja.

Parhaan pimentävän tuloksen saat mittatilauksena juuri omien ikkunoidesi mittojen mukaan tehdyillä pimennysverhoilla. Esimerkiksi meidän Solar Moon -pimennysverhomme toimitetaan aina mittojen mukaisesti niin, että saat takuulla omiin ikkunoihisi sopivat pimennysverhot.

Myös kiinnitysmekanismilla on merkityksensä. Jotkin mekanismit estävät verhon asentamisen tarpeeksi lähelle ikkunaa, jolloin valo pääsee loistamaan reunoilta.

Solar Moon -pimennysverhot asennetaan ikkunoiden väliin samanlaisella mekanismilla kuin sälekaihtimet. Toisin kuin perinteinen sälekaihdin, Solar Moon -pimennysverho pimentää tehokkaasti. Kun ikkunoissasi on Solar Moon -pimennysverhot, et tarvitse niiden lisäksi ikkunan pintaan asennettavia rullaverhoja!

Jos väliin laitettavat pimennysverhot eivät sovellut ikkunoihisi, voit valita lasin pintaan asennettavan vekkiverhon pimentävällä kankaalla.

Hyvä pimennysverho parantaa myös kodin lämmöneristystä

Onko kotisi talvella kylmä ja kesällä kuuma? Kodin lämmöneristys, paksut seinät ja eristävät ikkunat suojaavat pakkasilta ja helteiltä. Näiden lisäksi myös pimennysverhot voivat entisestään parantaa ikkunoiden lämmöneristystä.

Laadukkaat pimennysverhot muun muassa

  • heijastavat valoa ja lämpöä 
  • estävät tehokkaasti auringon paahteen kesällä
  • vähentävät talvella ikkunan lämpöhukkaa

Hyvillä pimennysverhoilla voit siis paitsi pimentää myös pitää kotisi sisäilman miellyttävänä. Solar Moon -pimennysverhot tehostavat VTT:n tutkimuksen (02/2016) mukaan ikkunan lämmöneristävyyttä liki kolmanneksen. Voit lukea lisää energiatehokkuudesta ja VTT:n tekemästä tutkimuksesta täältä.

Pimennysverhon värillä ja kiinnitysmekanismilla voi vaikuttaa pimentävyyteen.

Valkoiset pimennysverhot – vai sittenkin muun väriset?

Verhoilla on suuri merkitys kodin ilmeeseen. Verhot peittävät usein laajoja pinta-aloja huoneessa, joten niiden valinnalla saa helposti muutettua tunnelmaa.

Pimennysverhot voivat olla muunkin väriset kuin valkoiset. Markkinoilta löytyy monenlaisia pimennysverhoja yksivärisistä kuviollisiin.

Solar Moon -pimennysverhomme värimallistossa on monia eri värjeä, joista valita. Kaikki värit pimentävät valoa läpäisemättömänä tehokkaasti. Musta on tehokkain ja pimentävin vaihtoehto ja sillä saat täydellisen pimentävyyden makuuhuoneeseesi.

Ulospäin kaikki pimennysverhomme ovat valkoisia. Näin voit helpommin pitää kodin ikkunaverhot yhtenäisenä ulkopuolelta katsottuna.

Mikä pimennysverhon ominaisuus on sinulle tärkein?

Kaipaatko täyttä pimeyttä makuuhuoneeseen, juuri sisustukseen sopivia pimentäviä verhoja tai parempaa lämmöneristävyyttä? Kun tulee pimennysverhojen oston aika, mitkä näistä ominaisuuksista nousevat sinulle tärkeimmiksi:

  • tehokas pimentävyys
  • sopivuus omiin ikkunoihin
  • lämmöneristävyys
  • sisustuksellisuus ja värivalikoima

Valitsitpa listasta minkä tahansa, meidän Solar Moon -pimennysverhoistamme löytyy niitä kaikkia. Saat tilattua ne helposti omien ikkunoidesi mittojen mukaan suoraan verkkokaupastamme!

Musta pimentävä verho on energiatehokas
× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday