Moottoroiduilla älykaihtimilla luksusta arkeen

Solar Kaihtimen valmistamat MoveIT-älykaihtimet ovat markkinoiden ensimmäiset molempiin suuntiin aukeavat kaihtimet. Älykaihtimet ovat ensimmäistä kertaa esillä Loviisan Asuntomessuilla Kuningattarenhelmi-kohteessa kesällä 2023. 

”Moottoroitujen älykaihtimien etuna on, että niitä pystyy säätämään sekä kaihtimen ylä- että alareunasta tai halutessaan samanaikaisesti molempiin suuntiin. MoveIT-älykaihtimet sopivatkin täydellisesti nykyajan älykoteihin”, kertoo Solar Kaihtimen myynnissä ja asiakaspalvelussa työskentelevä Karoliina Prittinen. 

Paranna tilan akustiikkaa, suojaa auringolta tai käytä vaikka herätyskellona  

Helppokäyttöisillä kaihtimilla on monia kotiin luksusta tuovia ominaisuuksia.  

“Moottoroidut älykaihtimet tasaavat huoneen lämpötilaa, parantavat tilan akustiikkaa sekä tarjoavat näkösuojaa ja yksityisyyttä. Kesällä kaihtimet suojaavat kotia UV-säteilyltä ja tukalasti porottavalta auringolta. Talvisin kaihtimet pitävät puolestaan ikkunasta hohkaavan kylmän loitolla”, listaa Prittinen.  

SOLAR-älykaihdin voidaan asentaa automaattisesti joko aukeamaan, sulkeutumaan tai asettumaan ikkunan puoliväliin esimerkiksi lämpötilan tai valon määrän mukaan. 

“Lisänä hankittavien valotusantureiden avulla kaihtimet voi ajastaa sulkeutumaan esimerkiksi silloin, kun huoneen lämpötila nousee tietyn astemäärän yli”, Prittinen valaisee. 

Kaihtimia voikin hyödyntää esimerkiksi herätyskellon tavoin, kun tallentaa eri päiville halutut kellonajat, jolloin kaihtimet aukeavat. Iltaisin kaihtimet voi puolestaan ajasta menemään kiinni huoneen pimentämiseksi. 

Helppo asentaa, turvallinen käyttää  

MoveIT-älykaihtimet ovat yksinkertaiset asentaa ja käyttää. Moottoroidut kaihtimet sopivat erinomaisesti myös taloihin, joissa on suuret ja korkealla olevat ikkunat, joiden kaihtimia muuten olisi vaikea säätää. Älykaihtimen voi asentaa yksilasisen eli kiinteän ikkunan lasin pintaan tai kokonaan ikkuna-aukon päälle.  

Langattomasti toimivat MoveIT-kaihtimet takaavat turvallisen käytön myös lasten ja lemmikkieläinten kanssa. Älykaihtimia on helppoa ja vaivatonta säätää kaukosäätimellä tai omaan puhelimeen ladattavalla HomematicIP-sovelluksella. Komentoja voidaan antaa sovelluksen sisäisellä ääniaktivoinnilla.  
 
“Halutessaan vaikka jokainen perheenjäsen voi yhdistää kaihtimet omaan kännykkäänsä”, naurahtaa Prittinen. 

Kaihtimien yläkoteloon sisäänrakennettu litiumioniakku eli Li-ion-akku ladataan mukana tulevalla USB-johdolla. Kaihtimien helppokäyttöisyyttä lisää, ettei mitään ulkoista virtalähdettä tarvita.  

“Kaihtimien energiaa säästävä moottori takaa pienen virrankulutuksen. Päivittäisellä käytöllä akku kestää vähintään puoli vuotta ja kaihtimien akun keston voi kätevästi tarkistaa myös HomematicIP-sovelluksesta.”  

HomematicIP Smart Home -järjestelmä täyttää tietosuojasäännöt ja noudattaa GDPR-vaatimuksia. 

Tyylikästä ja täysin suomalaista työtä 

Kaikki SOLAR-kaihtimet ovat 100-prosenttisesti kotimaista työtä. Kaihtimet valmistetaan Kalajoen tehtaalla mittojen mukaan kaikenkokoisiin ikkunoihin. Tuotteilla on aina viiden vuoden takuu. Tunnustuksena kotimaisesta työstä ja Suomessa valmistetuista tuotteista Solar Kaihtimelle on myönnetty Avainlippu-tunnus. 

Älykaihtimet on mahdollista valmistaa kaikista SOLAR-kankaista eli pimentävästä, yksinkertaisesta Pliseesta ja Duette-kennokankaasta. Loviisan Asuntomessujen Kuningatarhelmi-kohteeseen valittiin moderni ja huomaamaton kangas, joka tukee erinomaisesti kohteen sisustuksen muuta värimaailmaa. 

“Älykaihtimet tarjoavat helppoutta, vaivattomuutta ja asumismukavuutta parhaimmillaan. Lisäksi kaihtimen kangasvalinnalla voit saada kotiisi ripauksen lisää luksusta”, kiteyttää Prittinen hymyillen. 

SOLAR-kaihtimet voi hankkia suoraan verkkokaupasta tai lukuisilta SOLAR-jälleenmyyjiltä ympäri Suomen. Oman kodin kaihdinvalintoihin saa halutessaan apua myös Solar Kaihtimen maksuttomasta Experttineuvonnasta, jossa asiantuntija auttaa valitsemaan tarpeisiisi sopivat kaihdinratkaisut.  

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday